سامانه ارائه و پرداخت الکترونیکی قبوض آب و برق که به اختصار EBPP نامیده میشود، در راستای راهاندازی سیستم 1521 و 1522 وزارت نیرو و با هدف جلب رضایت مشترکین، مدیریت بهینه صورتحساب ها و بهبود تعاملات مالی طراحی شده است. این سامانه قابلیت پرداخت هر نوع صورتحساب اعم از قبض، اقساط و… را دارد. همچنین گسترهای از فعالیتهای مربوط به ارائه و پرداخت صورتحسابهای انواع شرکتها (Biller) را در برمیگیرد
مزایای سامانه ارائه و پرداخت الکترونیکی قبوض
- فراهم نمودن زمینه ای برای حذف قبوض کاغذی و صرفهجویی چشمگیر در هزینهها
- صفر شدن کارمزد بانکی هزار ریالی که به ازای هر قبض از شرکت دریافت میشود
- تسریع در وصول مطالبات از مشترکین
- شفافیت در تعامل با بانکهای عامل و تسریع در فرآیند تسویه حساب با بانک
- محوریت شرکت در چرخه وصول مطالبات مشترکین به جای بانک

قابلیتها و امکانات
- ارائه و پرداخت الکترونیکی قبوض از طریق کانالهای مختلف
- امکان استفاده از چند بانک عامل در فرآیند پرداخت صورتحساب
- پذیرش کلیه کارتهای بانکی عضو شبکه شتاب
- ایجاد شعبه مجازی بانک عامل در هر شرکت
- هزینه بسیار پایین در استقرار و پشتیبانی
- پاسخگویی و پشتیبانی 24 ساعته در هفت روز هفته
- امکان ثبت شماره تلفن و شماره کارت بانکی مشترک، جهت تسهیل در مراجعات بعدی
- دارای تأییدیه از شورای انفورماتیک بانکها و بانک مرکزی
- عدم نیاز به شناسه پرداخت در هنگام پرداخت
- ثبت وقایع و ایجاد گزارشهای متنوع بسته به نیاز هر شرکت
- دارای تأییدیه از موسسه آموزشی صنعت آب و برق کشور به عنوان مجری پروژه
- دارای رضایتنامه از شرکتهای بهره بردار

امکان گزارشگیری از سامانه
به منظور اطمینان از صحت کارکرد سامانه و اقدامات پیشگیرانه و جلوگیری از وقوع حوادثی که ممکن است باعث اختلال در کارکرد آن شود، ابزاری جهت رصد کردن و پایش کلیه اجزاء تشکیلدهنده سامانه ارائه خواهد شد. بعد از نصب و آموزش این ابزار، به راهبران سامانه امکان داده میشود که قبل از وقوع هر نوع رویدادی که موجب اختلال در ارائه سرویس شود، آن را پیشبینی نموده و اقدام اصلاحی مناسب انجام دهند. همچنین با راهاندازی مکانیزمی به راهبران سامانه این امکان داده میشود که کلیه عملیات را مستقل از خطوط مخابراتی بررسی و آزمایش نموده و از صحت کارکرد سامانه اطمینان حاصل نمایند. این سامانه امکان تهیه گزارشهای متنوعی را در اختیار کاربران قرار داده و این امکان را فراهم میکند که میزان استفاده از سامانه و وضعیت تراکنشها را مشاهده نمایند. تمام این گزارشها در محیط وِب ساخته میشوند و دسترسی به آن از هر نقطه امکانپذیر خواهد بود.

تلفن گویا (IVR)
در بخش ارائه و پرداخت قبوض با تلفن گویا ملاحظات امنیتی در نظر گرفته شده و مشترک برای ارسال اطلاعات پرداخت خود به سامانه تلفن گویای بانك متصل شده و پس از انجام عملیات پرداخت، مكالمه به تلفن گویای سامانه بازگشته و کد رهگیری به کاربر اعلام میگردد و سپس مکالمه پایان مییابد. همچنین این سامانه با اطلاعات پرداخت مشتریان كه از بانك بصورت آنلاین دریافت میكند، به روز خواهد شد.

درگاه وب
با هماهنگیهای صورت گرفته با بانك پارسیان، پرداخت الكترونیكی از طریق زیرساختهای امن این بانك صورت خواهد گرفت. در بخش ارائه و پرداخت اینترنتی، از روش Checkout-Checkin استفاده خواهد شد و مشتری برای انجام پرداخت به وبسایت بانك متصل میشود و پس از انجام عملیات پرداخت، دوباره به وبسایت اصلی برمیگردد. لازم به ذکر است جهت استفاده از این وبسایت نیازی به خرید تجهیزات سختافزاری و یا نرمافزاری نبوده و تمام امکانات بصورت یک سرویس در اختیار شرکت قرار خواهد گرفت.
مشترک با ثبتنام در وبسایت می تواند سابقه اطلاعات قبوض و پرداختهای انجام شده خود را به صورت جداول و نمودار در بازههای مختلف زمانی مشاهده نماید. همچنین وبسایت مذکور امکان ثبت چند صورتحساب برای یک پروفایل را دارا میباشد و نیز امکان انتخاب کانالهای مختلف برای هر صورتحساب به صورت مجزا توسط مشترک وجود دارد. درصورت عدم پرداخت بدهی توسط مشترک، یک یا چند روز پیش از تاریخ مهلت پرداخت، مبلغ بدهی جهت یادآوری از طریق پیامک یا پست الکترونیکی به مشترک اعلام میگردد.

پشتیبانی سامانه پرداخت الکترونیکی قبوض
شرکت ایران فاوا گسترش با راهاندازی و تجهیز مرکز پاسخگویی (Help Desk) مبتنی بر استاندارد ITILv3 بصورت 24×7 از طریق شمارههای تلفن ثابت 42516 و پست الکترونیکی support@ebpp.ir آماده پاسخگویی و رفع ایرادات احتمالی سیستم خواهد بود. لازم به ذکر است در قرارداد پشتیبانی توافقنامه سطح خدمات (SLA) نیز به تأیید هر دو طرف رسیده و ملاک عمل خواهد بود.
