SD-WAN مخفف عبارت Software-Defined Networking in a wide area network است که یک شبکه گسترده بر مبنای نرم افزار می باشد. این ابزار در راستای تسهیل امور مربوط به شبکه های شعب مختلف سازمان ها و ارائه WAN استفاده می گردد و امکان اتصال کاربران بر مبنای اینترنت به برنامه ها از هر نقطه ای را فراهم می کند.
SD-WAN برای شبکه های گسترده یا WAN یک رویکرد منحصر به فرد است زیرا تکنولوژی های سنتی WAN مانند MPLS و کانکشن های broadband را با هم ترکیب می کند. این امر به سازمان ها این امکان را می دهد که ترافیک را به لوکیشن های دوردست و شعب مختلف هدایت کنند. در ضمن قابلیت های پیشرفته تری را برای نظارت و مدیریت ترافیک شبکه فراهم می کند در حالی که هزینه های شبکه را کاهش می دهد. ابزارهای SD-WAN میزان ترافیک را اندازه گیری نموده و بهترین مسیر را به صورت لحظه ای انتخاب می نماید.
بر اساس گزارش گارتنر چهار مولفه اصلی و کلیدی برای SD-WAN تعریف شده است:
- جایگزینی سبک تر برای روترهای WAN سنتی که برای انجام عمل مسیریابی در شبکه گزینه مناسبی می باشند.
- پشتیبانی از به اشتراک گذاری ترافیک بین چندین اتصال WAN به روشی کارامد و پویا که می تواند در سیاست های مرتبط به مشاغل یا برنامه ها مورد استفاده قرار گیرند.
- راه حل های SD-WAN، پیچیدگی های مربوط به مدیریت، پیکربندی و تنظیم WANها را به طرز چشمگیری کاهش می دهد. سطح تخصصی مورد نیاز جهت تنظیم و پیکربندی شعب مشابه با راه اندازی یک شبکه بی سیم خانگی مشابه می باشد.
- راه حل های SD-WAN می بایست تانل های امنی ارائه دهند و توانایی یکپارچه سازی سایر خدمات شبکه را داشته باشند (مانند فایروال ها، بهینه سازی WAN و غیره)
